Android Auto

Steeds meer auto’s kunnen overweg met je smartphone. De meeste smartphones hebben Android, dus de stap om Android Auto te gebruiken, ligt voor de hand. Hoe moet je Android Auto installeren en wat kun je ermee?

Met de draadloze Apple CarPlay en Android Auto oplossing van Pitstop Automotive, kunt u uw telefoon verbinden met het bestaande Navigatie entertainment systeem. Zo kunt u via het scherm in uw auto, de kaarten van Apple/Google Maps, WAZE, TOM TOM of Flitsmeister gebruiken om te navigeren, bellen, berichten versturen, muziek luisteren via Spotify en online radio beluisteren. Dit gebeurt allemaal in een hand om draai met bediening via de originele controller/originele touchscren of via extern controller.

De originele functies van uw voertuig blijft u gewoon behouden. Onze set is enkel een uitbreiding van het originele navigatie entertainment systeem.

Wat kun je met Android Auto doen?

De koppeling van je telefoon met Android Auto opent meer mogelijkheden in het multimediasysteem van je auto doordat je apps via Android Auto kunt gebruiken. Met Android Auto kun je:

  • Contacten opzoeken en bellen
  • Muziek, podcasts en audioboeken luisteren
  • Navigeren
  • Berichten lezen
  • Je agenda raadplegen

Je kunt de meeste functies dan ook via spraakinstructie gebruiken. In dat geval houd je beide handen aan het stuur!

Veel mensen zullen Android Auto installeren om de navigatie-apps te gebruiken. Denk daarbij aan Google Maps, Waze, TomTom Go of Flitsmeister. De kaarten daarvan zijn vaak actueler dan die in de navigatie die in de auto is ingebouwd en je hebt meer functies, bijvoorbeeld informatie over flitsers.

Achteraf installeren

Het kan zijn dat je auto nog niet geschikt is voor Android Auto. Wat dan?

Vraag per offerte of mail naar mogelijkheden.

Vraag direct

een vrijblijvende offerte aan!

Wil je meer informatie? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen