Apple CarPlay

Steeds meer auto’s hebben de optie om Apple CarPlay te gebruiken. Dat maakt het gebruik van de telefoon door het multimediasysteem van de auto veel gemakkelijker. Immers: het beeldscherm van je auto geeft de inhoud van je smartphone weer.

Met de draadloze Apple CarPlay en Android Auto oplossing van Pitstop Automotive, kunt u uw telefoon verbinden met het bestaande Navigatie entertainment systeem. Zo kunt u via het scherm in uw auto, de kaarten van Apple/Google Maps, WAZE, TOM TOM of Flitsmeister gebruiken om te navigeren, bellen, berichten versturen, muziek luisteren via Spotify en online radio beluisteren. Dit gebeurt allemaal in een hand om draai met bediening via de originele controller/originele touchscren of via extern controller.

De originele functies van uw voertuig blijft u gewoon behouden. Onze set is enkel een uitbreiding van het originele navigatie entertainment systeem.

Gemakkelijke apps bereikbaar

Het grote voordeel bij Apple CarPlay in de auto is dat je een groot aantal apps op je iPhone kunt gebruiken via het dashboard van je auto. Via Apple CarPlay kun je:

  • Contacten opzoeken en bellen
  • Muziek, podcasts en audioboeken luisteren
  • Navigeren
  • Berichten lezen
  • Je agenda raadplegen
  • Zien welke apps er momenteel in gebruik zijn
  • Je instellingen aanpassen

Je kunt daarbij ook de spraakfunctie Siri gebruiken om beide handen aan het stuur te houden.

Het meest zul je van deze apps waarschijnlijk de navigatie gebruiken. Dat kan het standaard Apple Kaarten zijn, maar ook navigatie-apps als Google Maps, Waze, TomTom Go of Flitsmeister. Dat zorgt er ook voor dat je actuele kaarten hebt. Immers, de kaart in je auto mist vaak de laatste updates en nieuwe versies zijn vaak duur.

Ook muziek-apps als Spotify of Apple Muziek kun je dan gemakkelijk bereiken. Je kunt ook gemakkelijk naar je favoriete podcasts luisteren.

Apple CarPlay installeren bij een oudere auto

Heb je een oudere auto? Dan kunnen we ook Apple CarPlay installeren. Vraag per offerte of per mail naar mogelijkheden.

Vraag direct

een vrijblijvende offerte aan!

Wil je meer informatie? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen